Saturday, 26 August 2017


Assalamualaikum and alooooooha.!  Cuti sem dah nak habis.. Otak sis belum sado lg utk terima pembelajaran sem depan.  Subject yg penuh dengan hafalan . Science of Quran dan science of Hadith.  Exam dia pakai ayat quran dan hadith banyak.  So i have a lot to memorize arrgghh. Takutnya..  Ambik subject ni skali gus dalam satu sem pulakk..  Hmm sebak entry lepas belum habis lg .. Tak pa x pa..  Sis boleh buat inshaAllah..

Ok apa je challenge yg sis nak buat kat diri sis ni?  Hahahah.. Challenge hafazan.. Ayat al-Quran. Ok lah.  Sejujurnya hani bukan datang dari family ustaz ustazah pun.  Hani sekolah agama pun x pernah jejak tau..  Kita masa sekolah rendahkan ada dua sesi pagi dan petanv kan?  Salah satu sesi tu mesti kita sekolah agama ye dak?  Haa..  Hani x pernah pun sekolah situ. Ayah hani x mampu masa tu.  Almaklumlah mama hani ni beranak byk sampai jarak umur adik beradik hani dekat2.. So x mampu nk hantar masa tu 3 org sekolah...  Tp ayah hani mampu hantar mcm kelas fardhu ain je.  Dan kelas tu sgt berguna dan beri perubahan besar dalam hidup hani alhamdulillah.  Hani start dtg klas tu darjah tiga.  So,  dari zero pengetahuan tentang basic mcm doa lepas wudhu,  wirid lepas solat, surah lazim, dan mcm2 lagi , hani familiar dan ada yg hafal sampai sekarang. Kat sini jugak sis belajo cemana nk disiplin turup aurat. X termasuk apa yg hani belajar waktu hani tadika.  Sis sekolah di tadika pasti.  Tadika ni sgt bagus bagi hani sbb budak budak otak fresh lg.  Tak ada dosa.  So diorg senang menghafal dan inshaAllah biasanya akan ingat sampai ke tua.  Klau x ingt pun,  akan rasa familiar dan senang utk hafal balik. Itu je lah yg ayah hani mampu buat.  Ada ustaz tegur ayah hani.  X hantar sekolah agama nanti bila dah besar anak mudah rosak akhlak sebab x cukup didikan agama.  Nak nak lagi adik beradik hani perempuan semua masa tu.  Lagi susah nk jaga.  Ayah hani terasa dgn kata2 tu.  Tp x boleh biat apa.  Hmm.  Tp ayah hani dpt buktikan yg anak2 dia x jadi mcm tu alhamdulillah. Bagi hani baba berjaya didik anak2 dia dgn elok..  Hahaha.  X da lah baik macam malaikat ke pe en.  Tp jiran jiran pandang kami adik beradik dan anak yg baikk.  Ppftt hahahah...

Tingkatan 3 hani start pakai tudung labuh.  Dengan sendirinya tiba tiba nk sgt pakai tudung labuh.  Ofc mumula tu sbb tengok org pakai lawa.  Baru start cuba2 dulu.  Lama2 jadi dah terbiasa. Nk tukar yg kecil jadi mcm x biasa. Start dari kakak pakai , lpas tu hani,  then adik2 yg lain ikut dan sampai lah sekarg..  Stengah org kata mcm mana boleh istiqamah pakai tudung labuh ni?  Sbb setengah tu ada dari pakai purdah boleh berubah terus free hair.  Astaghfirullah.  Semoga hanji x tergolong dari org mcm tu..  Bila org tanya gitu,  hani x gahu lah nk jawab apa..  Yg penting kita x ambil benda ni sebagai perkara main2 lah senang cerita.  Klau buat kerana Allah inshaAllah tahan sampai bila2. So kita improve lah sikit2 akhlak kita. Kadang bila dah masuk university ni,  ada org pelik bukan sekolah agama tp pakai tudung labuh.. Hmm org sekolah agama je ke boleh pakai tudung macam ni.?  X kan...?  It's totally wrong.  Tutup aurat semua kena buat. Sbb tu jgn judge org pakai tudung labuh tapi perangai tah apa2. Tutup aurat adalah satu benda yg semua org kena buat.  Sekurg2 nya dia lepas bab tutup aurat.  Akhlak tu biar lah.. Semoga Allah bagi hidayah.  So..  Stop stereotyping people ..

So nak ckp nya kat sini,  jgn lah igt budak sekolah agama je boleh buat baik.  Jgn jadi kan ia satu alasan utk kita buat baik. Tak sekolah agama pun kena mengaji , x sekolah agama pun kena tutup aurat,  x sekolah agama pun boleh hafal surah2.. Haa so skarg ni hani nk challenge diri hani utk hafal surah2 yg hani target. Cuba awak tgk gambar tu.  Itu adalah surah yg rugi kalau x dihafal.  Dan yg di tick tu yg hani dah hafal hahahhaha.  Cuba bayangkan selama 20 tahun hidup itu je yg hani baru hafal..  Apakahh hahahha.  X terkena dgn surah yg hani dah hafal pulak..  Tp x paa.  Boleh cuba kann.  Tp nak hafal satu surah al-baqarah dan ali-imran tu mmg lambat lah kan..  Hati dah la x berapa nk baik.  Hahah mesti susah.  So..  Apakata kita try dgn anak2 dia dulu.  ...

Cuti 3 bulan yg dah nak habis ni hani cuba utk hafal surah kahfi 10 ayat pertama dan daro hari tu sampai sekarg hani berjaya baru 5 ayat hahahhahah.  Lama beno nak habisnya.  X pa2.. Kalau hani berjaya hafal sebelum masuk uia,  hani update balik next entry.  Hahahhaah.  Kita tengok.  Tp cuti kali ni hani ada hafal surah al-furqan jugak.  17 ayat.  Dah peenah hafal dan lupa balik.  So cuti ni hani dah fully hafal alhamdulillah.  Cuti sebelum sebelum ni hani hafal surah as-Saffat 11 ayat.  Peh.  Ni surah fav hani.  Pernah hafal jgak dulu masa kecik then lupa.  So hafal balik.  Dan ada lah jgak surah yg boleh jadi amalan tanpa baca quran.. Hani target kahfi dan al-mulk.  Al mulk next la kut.  Hahhaha.  Jealous tgk kawan2 sekolah agama.  Siapa sekolah agama mmg dia hafal surah ni. X paa.  Tukar jealous tu jadi sesuatu yg baik.  Kalau depa boleh,  knp kita x boleh?  Haa...  So jom.

Klau method yg hani guna utk menghafal mcm hani hapai lagu korea hahahhaha.  Yup lagu korea byk giler sis hapai.  Skali dgn rap kau..  Thats why la susah sikit nk hapai quran ni.  Hati penuh dgn musik.  So hani guna taktik sama.  Klau lagu,  hani menyanyi sambil ikut lirik.  Byk kali sampai la hafal...  Same goes to ayat quran.  Hani download audio yg hani suka,  then baca ayat tu sambil dengan audio tu.  Ayat quran ni susah lh sikit nk hafal berbanding dgn lagu..  So struggle la sikit utk try revise tanpa audio dan baca ayat pakai quran..  Al naklumlah hati kita ni penuh dosa kann.  Hahahahha ofc bukan mudah nk buat kerja2 ni.

Hani ada satu perkara yg at least ada lah jugak yg boleh dibangga kan. Hahahahah.  Sis jenis yg tend tu pulun buat benda baik bila sis sorang². Ye la..  Org kata kita x boleh sorg2 sbb selalunya kita tend tu buat benda x elok dan perkara yang jauh dari Allah once kita sorang². Kan bahaya tu.. Tp x untuk hani.  Hani sangat mementingkan saat dan waktu keseorangan hani.  Kiranya hani akan provide kan masa sorang2 walau apa pun berlaku. Sbb tu lah klau di asrama university,  hani prefer roommate yg hani tak kenal.  Sbb klau duduk dgn kawan,  byk borak nnt. Hahaha.  So guys..  Guna kan your alone time wisely...

Sebab tu lah klau boleh hani tanak bercinta sebelum sampai masanya.  Sbb biasanya org bercinta ni,  waktu dia sorg2, dia mudah terfikir org yg dia suka tu.  Lagi2 bila dia layan lagu jiwang.  Pehhh memang hanyut sehh.. And guess what,  skarg hani dah mula suka seseorg.  Yes dan hani struggle yang amat utk tidak meletakkan dia dalam kepala hotak hani.  Dan itu sgt susahh 😭 mula2 mmg nmpak dia suka hani dari hani. Tp sejak akhir2 ni,  boleh jadi i like him more than he do 😱😱😱😭😭😭  kitorg bukn bercinta mcm saya syg awak,  awak sayang saya ke apa.. Tidak sama sekali. Cuma masing2 tahu suka sama suka itu je...  Lgpun hani dan dia cuba utk jarang contact 😭😭😭 yelaa..  Masing2 nak fokus belajar..  X nak fikir jauh pun lagi tp klau boleh nk future end up dgn dia.. Ye lahh..  Sis ni nampak je mcm lampi, selekeh ke apa..  Tp kat rumah ni ramai yg dah bertanya termasuk mak2 org dah berpunya ke belum.. 😭😭 so bila dah ada org ckp dia suka hani,  hani boleh pilih nk tolak ke tak nak. 😭 bagi hani bagi peluang dkat org yg kita dah kenal .. Hmmm..  Eee sbb tu lah x suka jadi dewasaa sbb kena fikir benda benda gini . Bila dah terjatuh suka dekat org,  nk control supaya x lagha sebb benda alah ni susahhh 😭😭😭 tolong laahhh kuatt...

X cerita dia skrg ni.  Jgn hanyut memikirkan org yg kita suka waktu kita sorg2. Cuba istighfar banyak2. Ambil air semayang , cuba tenang,  solat ke apa en.. Susah.  Tahu susahh.  Cubaa.  Belajar dulu tolong makpak adik beradik tolong diri and what so ever..  Lagi satu,  ingat,  yang bukan budak sekolah agama je boleh jadi baik.. Mereka boleh jadi baik,  kita pun boleh jadi baik.

Friday, 25 August 2017

Hati tisu bqhg


Assalamualaikumm  pagi ni sis emo gilaa..  Mata asyik berair je..  Tengah kerja ni kot..   td ada sorg Pakistan ni dtg minta product yg x ada di kedai tempat sis qeja ni.  Ckp melayu x pandai.  English dia pun sis susah sikit nk faham.  I have difficulty to communicate with him.. Dia dok bandingkan dgn negara dia.  Kata nya kedai tempat diorg kecik jgak tp semua brg ada..  Hmm mana sis tahu..  Jessi ni sis kerja jaa..  Bkn sis yg tentukan barang ala yg hendak dibeli 
Tp ok ja..  Dpt berborak dengan diaa..
Dgr pasal negara dia..  Huhuhu.
Lepas dia blaa..  Sis dengar lagu nasyid pasal pejuang2 islam..  Eh eh..  Emo pulak dahhh dok berair je mata dari tadii..   skarg tengah dengar ratu syahadah pasal asiah isteri firaun..  dah la semalam je baru tgk balik kartun pasal rasulullah yg biasa budak2 tgk tu.  Bila tgk lagi skali,  goose bump sehhh.. Hadith yang setiap percakapan nabi tu,,  bila kita ada kat situasi tu,  berdiri bulu romaa...   walaupun kartun je... Baru dpt rasa kesusahan hidup umat islam terdahulu  bila makpak yassir kena bunuh,  bila yassir terpaksa ikut kehendak org quraisy masa tuhh.  Ya Allah...   ni dengar lagi asiah ni dpt gambarkan tersiksanya dia masa tuu..  Ada lyric tu ckp
Ratu syahadah lalu bermadah
Oh tuhan binakan istana untukku
Walaupun di dunia ku disiksa
Namun tak terbayar nikmat di syurga
 ni lah kelemahan hani.  Tok leh duduk sorg2 klau bukk lagu nasyid..  Mesti nangis..  Klau sambil jalan sorg2 pasang earphone,  jgn la bukk lagu nasyid.  Nnt muka menangis mata berair  klau org tgk hani masa tu salah faham baru putus cinta punyaa.  Haihh..

Tuesday, 15 August 2017

Learn from mistake, you can do it


Assalamualaikum and hi awakkkk 
Sis selalu boring pagi-pagi tak tahu nk buat apa.  Skarg hani tgh cuti semester. 3 bulan beb 3 bulan  agak2 apa lah awok nk buat klau cuti gini.  Lama wooo...  Hani sebenarnya nk ambil short sem di university uia kesayangan hani tu..  *lasangattt  hahha sayang..  Sayang..  The only university that i wanna study at from the beginning. Tp tak ambil sbb igt nak kerja. Cuti since puasa ritu kot..  And this September im gonna get my life as students again. You know what. Life as student ni sgt interesting. Lots of things i got.  Cabaran and happy thingy. With friends or without them.  Magoshh i write this entry sambil dgr lagu and right now the song of shoutul amal,  nostalgia is playin right before i talk abt this. And its really remind me abt the past . Fefeeling betul.  Okay right now surah al-furqan is playin..  Lets behave guys 
The thing is that,  no matter how much i love studying dan tuntut ilmu ni,  there's somthing that i really sad abt. Its my result,  awakk... Last sem is my 1st semester degree.. I've tried so hard to score all my  subjects.  Its just..  I cant make it well.  OH MAHHGOOSHH..  WWHY MUST SAD SONG PLAY WHILE IM TALK ABT THISSS.  my tears ... Hahahha chillex farahani.  *inhaledexhaled..  Hmm
Masa study tu sis happy gilerr.  I feel like i can do the exam somehow. Can't describe how excited i am to get good result and show it to my parents. Plus tarikh tunjuk result tu tarikh nya betul2 malam raya tau x.. Dalam kepala hotak ni dok terbayang muka mama baba happy and shine bright as moon and star after look at my result..  K IM DONE GUYSSS..!  INSTRUMENTAL OF KISS THE RAIN IS PLAYIN RN . jap sis lari gi kat bilik sat sbb termenangis.. 
Im good im done..  
Hari exam, nervous dia MashaAllah..  Berdebarnya klah tgk org yg kita suka. But i believe Allah is with me and He know what's the best for me. Hani jawab dgn tenang.  But deep inside my heart,  im crying a lot.  All those facts that i memorized,  confused me.  Im puzzled.  Im done with everything. Klau hani tak da tuhan,  dah lama hani rasa hidup hani tak pernah nk berjalan lancar.  Dah lama baling meja keluar dewan exam sayin that...
i can not make it.  Im done with all this shit,  exam and knowledge,  this not gonna work for me,  im stupid. Im quit. 
Tp hani teringat balik saat hani ambil spm,  how the not-so-good result brings me to the university that i want all this time. Di saat member kau yg result dia A bertimbun pun ada yg x dapat upu and here u are got the opportunity to continue menuntut ilmu di university yg kau nak sgt tu farahani. Dpt package couse yg kau idam kan sgt tu. Kau nk apa lagi farahani? X reti bersyukur..? Please remember what have the not-so-good result done to you.
Yes. Itu rezeki hani. Allah dah plan cantik dah semua. Apa terjadi ada hikmah dan masih ada sinar harapan lg klau kita letak Allah nombor satu in every single matter. So masa exam tu, hani redha.  Hani yakin masih ada sinar harapan yg Allah belum tunjuk. Yes mgkin result kali ni teruk. Ofc terkilan sikit sbb result x setanding dgn usaha and this happened everytime masa zaman sekolah  sampai parents hani faham yg hani x mcm adik beradik yg lain.  Lambat sikit je. Study dalam bilik mcm nk gila sampai ingt dah mati ke x kluar2 bilik tu?  Tp keputusan x seberapa jugak. Adik beradik yg lain dpt ambil pure science, hani dpt accounting jaa.. Tp hani x pernah jelaous pun.  X..  Sbb hani sedar diri.  Sis teringat masa upsr, dapat satu A je,  kecewa.  Tp mama senyum je ckp ok la tu.  Balik dari ambil result tu,  mama kata mama masak nasi goreng sebagai hadiah.  Hahahah but im touched with the response tho.   tp result hari tu hani decide x nk ckp pgi raya. So hani ckp awal lagi. Nampak mama kecewa  first time.  Mgkin zaman asasi x pernah teruk mcm ni so mama dah target yg aku boleh buat la kod en.  Nampak muka mama mcm tu,  mata hani berair,  tokleh tahan.  Ckp suara terketar ckp yg hani dah buat yg terbaik dan x tahu kenp jdi mcm ni.. hancur impian nk tgk mama happy dgn keputusan masa pagi raya.  Tp mgkin mama perasan kot.  Air muka yg nampak kecewa tu berubah lpas tu.
So nk ckp nya.  Biar lah result 1st sem degree ni x dpt apa yg sis nak. Tgk balik apa yg lack to make sure im not do the same mistake. Klau dah study awal pun, kena study lagi lagi awal la kut en. It just...  Jgn putus asa la kan..? X kan nk putus asa atas apa yg Allah dah berikan untuk kita?  Baru permulaan kot.  Nk give up?  Kemon laah farahani.  I can do this. U CAN DO THIS..  Biar lah skarg x boleh.  Mgkin nnt... inshaAllah..


Sunday, 13 August 2017

Its alright



This kinda day exist
The day when you feel like crying
When you feel too tired to walk
You don't even know who will be
there beside you
It's alright, it's alright
I will give you a hug
You can cry your heart out on my arms 
while I hug you
It's alright, it's alright
I will listen to you
Even things you cannot say, I will listen to your 
heart
This kinda day exist
The day when you wanna throw 
everything
When even walking is too much for you
You don't even know who will be 
there beside you
It's alright, it's alright
I will give you a hug
You can cry your heart out on my arms 
while I hug you
It's alright, it's alright
I will listen to you
Even things you cannot say, I will listen to your 
heart
It's alright, it's alright
I will give you a hug
You can cry your heart out on my arms 
while I hug you
It's alright, it's alright
I will listen to you
Even things you cannot say, I will listen to your 
heart
I will listen to you
I will hug you

Sunday, 11 June 2017

Pahit getir hidup dan mengorbanann... Terpaksa diahadapi demi kejayaann.. *nyanyi sampai habis, tu la tajuk entry ni



Amboi lama benau x update entry kahkah. First entry utk 2017. Apakah?  Haha..  Eh lupa

Belakang rumah minum ketum
Assalamualaikum.. 

Banyak sebanarnya benda menarik berlaku sebelum ni tau.  Cuma tak sempat nak bukukan segalanya di sini. X pa laa..  Yang manis2 semua terbuku dia hati ni πŸ‘‰πŸ‘ˆ yg pahit pun sama.  Haa..  X boleh ambil yg manis jaa sbb bukan namanya kehidupan la klau tak ada yang pahit. Dua dua pahit manis resepi untuk kehidupan jadi menarik.  Sebab apa tau..  Yang pahit selalunya ada pengajaran.  Pengajaran kan mengajar kita tentang sesuatu.  Klau tak, sampai kesudah kita tak tahu pasal sesuatu tu haa. Apa pulak kena mengena kehidupan menarik dgn pengalaman yg pahit? Haha.  Menarik lahh.  Kepahitan kan ujian..  Klau kita dapat hadapi ujian tu dgn sabar, x ke satu pencapaian yang harus dibanggakan lepas dah puas menangis menahan kesusahan disamping meminta kekuatan dariNya?  Haha.  Jgn riak suda la atas pencapaian tu. Hahhaha... Nak dijadikan cerita menda2 tu la yg sis maksudkan menarik. Cukup semua benda..  Bahagia gembira sedih duka. Tak boleh bahagia je selalu. Syarat syurga pun kena ada ujian..  Tak ke gitu teman2? Ke bagi awak tak menarik semua yg sis terang panjang lebar berbelit kalah earphones yg kadang² tersimpul tu?  Hahhah apa aku merepek ni.  Moga awak faham la ya..setiap org lain lain pandangan tentang kehidupan ni.  Klau nk share awk punya pandangan, share la.. Luas sikit pemikiean sis ni.. Huhu...  

Sekarg ni tgh cuti sem.  Habis dah 1st sem utk degree..  Byk lagi kena tempuh ni.. 4 tahun beb..  4 tahunn.. First sem pun liku-liku hidup dia cukup rasa pahit manis dia hingga menjilat jari ni haa..  Ibarat sikat rambut guna jari tersekat di skala 6.  Peehh cenggini πŸ‘πŸ‘ haaa..  Gelak ayu ayu seton keluar , menangis hingus hijau pun keluar..  Takpa laa..  Kita tgk la masa hadapan macam mana kalau panjang umur. Nak cerita detail,  lenkali lah entry ain. Haha selamat berpuasa ya.. 

Orang puasa lemah longlai
Assalamualaikum,  babaii



Monday, 12 December 2016

I love u PERSAHABATAN


 Assalamualaikum awak!!  Awak nk tahu tak. hari ni sis bahagia sangat. x leh nk ucap di mulut. hanya Allah yang tahu isi hati sis. Sis asyik senyum je hari ni. semua sebab sahabat2 sis . diorang datang kawasan perumahan sis dari uia pj tau. gigih sahabat sia sorang ni plan untuk seketul hani. nama dia najwa.


ha.. itu dia org depan tu. Asalnya sis ajak dia sorg dan sis ingat dia mmg dia akan datang sorang. rupanya dia bawa gang!  πŸ˜± sahabat sahabat kitorang sesama persatuan silat cekak ustaz hanafi.  haa.. org2 silat la ni.. πŸ˜‚ dah lah bentuk muka bumi rumah sis ni boleh tahan rumit cukup untuk membuatkan diorg sesat ke korea sana. huhu Alhamdulillah x sesat pun mereka..

 Rumah sis ni bukannya ada apa2 pun. diorg sebenarnya datang semata2 nak makan kat warung family sis je.  haha gigih kot dari jauh. tu yang sis terharu gila tu. tapi diorang tersampai awal plak dan warung family sis belum dibuka. Sis buntu kejap sebab x sampai hati nak ajak mereka ke rumah. well almaklumlah rumah family sis rumah org meniaga. bersepah la sikit dgn semua busy bersiap utk meniaga dgn adik beradik sis ada 7 org, rumah plak x berapa nk besau. huhu.  nasib baik rumah sis dekat dengan tempat main bowling. so ayah sis suruh pergi sana dulu.so kitorg decide nak gi sana lah. best sgt. Sis ni rindu gila diorg terutama sahabat2 muslimah fatin dan wa. bahagianya dpt spend time ngan diorg. rindu sgt masyaAllah 😭

main punya main, sis menang game.  haha lagi bertambah happy sis.  Hehe.. lpas main kitorg balik terus lah. eh bukan balik rumah mereka, balik tempat sis ah. tepat2 waktu warung family sis buka sukanya sis tgk diorg makan kat tempat family sis. 


masih x percaya diorg sampai sini πŸ˜‚πŸ˜‚ bahagianyaaa ada member cenggini.diorg memang terbaik. untung lah hannah, adik paling kecil sis. semua masing2 serbu hannah. fatin paling nampak berpengalaman 

haaa.. nyenyak tidur hannah.haha.  maaf kan hani x percaya kan fatin boleh tidurkan hannah. suka hannah dapat hadiah .fatin mmg suka budak2 sbb fatin ni jadi anak tggal lama baru dpt adik. so baby lain semua dia angkut haha. jk.



haha amboi hannah suka ye ada abam dukung dia. itu pelik ke apa tu.  pandang mcm nk makn abang tu knp? haha sama merah plak tu 

lpas makan, solat maghrib di surau berdekatan. jalan kaki je. huhu πŸ‘ lpas solat pergi pasar malam. untung mereka ni dtg hari yg best.  ada pasar, bowling pun buka. nasib baik sgt. sekurg kurgnya ada sesuatu yg menyeronokkan boleh dibuat. alhamdulillah. sbb sis x leh bagi apa2 kat diorg. apa yang membuatkan sis lebih terharu.....


huhu apa yang hani buat kat wa sampai wa nk buat hani happy ni? terkedu hani baca story ig wa.Ya Allah sungguh mulia sahabat sis sorg ni. Hani x mampu nak balas apa2 pun kat wa . hani hanya mampu berdoa je agak hidup wa bahagia. byk lagi org yg wa nak buat mereka bahagia. x sangka hani termasuk dlm senarai tu. terima kasih untuk segalanya. 😒

Friday, 18 November 2016

bahagiakah aku?

Assalamualaikum awak. secara official, sis merasmikan blog sis yang serba sedikit diubah suai ni. sis x tahu knp sis nk start ber blogging lagi. πŸ˜… dulu blog ni penuh dgn tutorial, freebies yg sis buat., lpas tu blog ni ditinggal mcm tu ja..hampir 2 tahun. rajin sangat dulu mengedit blog.sekarang dah bertahun tinggal,comfirm coding dah berubah teruk haha.😒last update masa sis form5. dan skarg, sis tengah tunggu nak ambik degree di uia. haha. time sure flies so fast. 😒 susahnya nk cakap. sis tak nak jadi dewasa. 😭 sis takut dgn dunia.  πŸ˜žπŸ˜žhmm 

 sis nk berblogging balik ni bersebab. sebenarnya sis baru sedar, sis tak ada kawan utk luahkan perasaan. πŸ˜…bukan x ada, tapi kebanyakkan kawan sis  semua risau sgt pasal sis. muka moyok sikit dah risau. sungguh sahabat2 sis yg sis ada sekarang semua baik. hani x sggup tgk diorg risau. Ya Allah berkatilah hidup sahabat2 ku Ya Allah.. hanya engkau yang maha penyayang. 


disebabkan itu, sis lebih memilih utk mendengar luahan sahabat2 .  yes sis Ada ALLAH.  boleh mengadu dalam doa. tp sis peduli apa klau nk cerita jgak kat sini hahahah. *gelakseton. moga2 pengalaman hidup sis yang x seberapa ni bermanfaat utk awak yang membaca. awak tahu, sis bersyukur sgt. family sis bahagia sgt, kawan sis baik sgt😒 sis bersyukur.itu je sis mampu ckp. byk masalah sahabat2 sis yang sis dengar. Ya Allah ujian mereka lagi besar dari aku ya Allah..πŸ˜–πŸ˜–πŸ˜« kuat kan sahabat hani. 😭 sungguh dahsyat ujian mereka sehinggakan aku merasa aku akan kecundang jika diberi ujian sebegitu.😭
Astagfirullahalazim..😒 sis harap apa yang terbuku dihati sis memberi semangat dan pengajan buat awak yang membaca. bersyukur dgn apa yang kita ada. kita x tahu berapa ramai yg lebih dahsyat ujiannya dari Allah. sesungguhnya Allah tidak menguji lebih dari kemampuan hambanya.😒